Bijna zomerse omstandigheden tijdens winterse Snert-wedstrijd
Naast snert staat er zondag ook een greensome stableford op het menu. 22 Teams (van twee) verschijnen ’s middags aan de start van wat normaal gesproken toch een soort van winterse dag zou moeten zijn. Maar de erwtensoep met spek, de broodjes worst, de warme chocomel, al dan niet afgeblust met rum, is het enige winterse wat er vandaag aan winter te beleven valt, want wat is het lekker weer, weer.
Negen holes grote baan (tweede negen) en negen holes par3 middels een shotgun, met bij het clubhuis, op het pad tussen hole 18 en het clubhuis, een tussenstop om de inwendige mens te versterken. Voor de catering zijn twee lieve dames opgetrommeld, Anneke Saal en Tineke van Maldegem. Wat zou De Texelse Golfclub toch zijn zonder vrijwilligers? Anneke en Tineke voorzien de deelnemers met een glimlach en een praatje aldaar adequaat van de eerdergenoemde broodjes worst en warme chocomel met of zonder toevoeging van de uit melasse (of suikerriet) gedistilleerde sterke drank.
Of dat laatste het spel ten goede komt? We zullen het nooit weten.
Wat we wel weten? Dat Christl Raak, neem nota, ondanks twee frozen shoulders, toch in staat is om te golfen én een hole in one te slaan. Petje af. Zij doet dat op hole 2 van de kleine baan. Een resultaat waar velen slechts van kunnen dromen. Deze niet alledaagse prestatie wordt na afloop natuurlijk traditiegetrouw gevierd met een koel glas champagne. Proost!
En verder? Jan Veening en Abe Keijser slaan, evenals het duo Jos Bosma en Agnes van Rijkom, 37 stableford-punten bij elkaar, maar Agnes en Jos hebben de grote baan beter gespeeld en worden daardoor tweede. Met 1 puntje meer eindigen Johan Roepman en Martin Siebbeles bovenaan in het klassement en zijn dus de Snert-kampioenen van 2022.
De prijzen voor de besten staan natuurlijk in het teken van snert(-ingrediënten). En na afloop kunnen alle deelnemers genieten van de traditionele erwtensoep en roggebrood met spek.
Deze golfdag bewijst weer eens dat fun-wedstrijden een belangrijk en zeer gewaardeerd onderdeel zijn van het clubleven op De Texelse.
Christl Raak is blij!
De Texelse, wat willen we nog meer?
In de rij voor worst, chocomel en rum
Heerlijk, zo een tussendoortje
Adriaan weet waar hij de mosterd haalt
De besten; v.l.n.r. Agnes van Rijkom, Jos Bosma, Abe Keijser, Jan Veening, Johan Roepman en Martin Siebeles